PO-vej mi nekaj lepega

Tudi v letu 2019 Občina Postojna, Boreo, regijsko stičišče notranjsko-primorske regije, in Društvo prijateljev mladine PO-PI pripravljata sklop dogodkov PO-stoj-na živi ulici z mladimi. Pestro dogajanje je sestavljeno po željah mladih, saj je namenjeno prav njim - mladim.

Za otvoritev dogajanja se bomo 4. aprila ob 18. uri v Knjižnici Bena Zupančiča z mladinsko pisateljico Niko Kovač pogovarjali o Pogumnih puncah, o katerih je pisala v svoji knjigi.

V petek, 5. aprila, ob 17. uri vabimo na PO-govor o čaju v Mladinski center Postojna. Ob čaju se bomo v sproščenem vzdušju pogovarjali o duševnem zdravju mladih, njihovih težavah in rešitvah, predvsem pa si bomo nudili podporo.

V sredo, 10. aprila, ob 16. uri, se bomo v Šolskem centru Postojna družili z Zavodom Movit in ugotavljali, kaj je solidarnost, kako jo vidimo in doživljamo v današnjem svetu, pa tudi, kaj lahko sami naredimo k promociji in povečanju medsebojne solidarnosti. Dajmo solidarnosti zagon!

Tudi letos bomo praznovali rojstni dan Društva prijateljev mladine PO-PI. Tokrat bo 3. rojstni dan potekal 13. aprila, ob 15. uri v Parku pri pošti v Postojni. Mladi Postojnčani bodo pokazali svoje talente na dogajanju Postojna ima talent. Za talente in ostale obiskovalce bo pripravljeno tudi spremljevalno dogajanje, postavljena bo plezalna stena Smart Stones Kids, kavarna Siesta bo priskrbela vaflje za obiskovalce, otroci se bodo lahko udeležili delavnice parkourja, na voljo bo poslikava obraza, malo večji otroci, pa tudi odrasli se bodo preizkusili v risanju stripov z Izarjem Lunačkom ... Zabavno bo!

Mladim bo namenjena tudi letošnja Živa knjižnica, v torek, 16. aprila, ob 16. uri v Parku pri pošti. Spoznali se bomo s svojimi stereotipi in predsodki in jih skupaj poskušali preseči.

V četrtek, 18. aprila, se nam bodo pridružili župani/županje in otroški župani/županje drugih Otrokom prijaznih Unicefovih mest. Pogovarjali se bomo, kaj je mladim v naših mestih všeč, kaj jim ni všeč in kaj lahko skupaj z župani tudi spremenimo.

Letošnje dogajanje Po-stoj-na živi ulici z mladimi nas bo popeljalo tudi v maj. 14. maja se bomo ob 14. uri v Mladinskem centru Postojna udeležili Delavnice o lažnih novicah. Na praktičnih primerih se bomo seznanili s prepoznavanjem lažnih novic v medijih, pogovarjali pa se bomo tudi z novinarkami in evropsko poslanko, kako se spopadajo in srečujejo z lažnimi novicami pri svojem delu.

Osrednja in hkrati zaključna prireditev bo 15. maja ob 17. uri v Kulturnem domu Postojna. Poimenovali smo jo PO-vej mi nekaj lepega. Na prireditvi bodo nastopili zmagovalci prireditve Postojna ima talent, učenci postojnskih osnovnih šol, podelili pa bomo tudi občinska priznanja za naj mlade prostovoljce in prostovoljsko skupino.

Vabljeni na pisanem izboru dogodkov Po-stoj-na živi ulici z mladimi 2019!

 

Dogodkov te vrste ni na voljo.

Seznam vsebin